DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE NAD 80 €

info@herbahouse.sk

0948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



Kette Vegánska Tofu Tikka Masala s ryžou basmati (495g)

Kód produktu: 59855

(0 hodnotení)



7.45 € s DPH6.21 € bez DPH

Dostupnosť: 1 - 4 dní

Vegánska verzia tradičného indického jedla Tikka masal, ktoré v sebe ukrýva kúsky tofu obalené v krémovej paradajkovo - kokosovej omáčke so zmesou voňavého korenia.

Všetko v jednom balení čo na lahodnú vegánsku Tikka masalu potrebujete: 11 druhov korenia, mleté ​​kešu, voňavá basmati ryža a kokosový krém pre 4 osoby. Rôzne korenie potrebné na Tikka masalu nemusíte zháňať jednu po druhej, pretože všetky špeciálne ingrediencie sú tu v jednom balení. Stačí nakúpiť pár ingrediencií, ktoré nájdete v každom obchode – ktorých zoznam si môžete prečítať na prednej strane obalu – a môžete sa pustiť do prípravy aromatickej, voňavej Tikka masaly.


Ľahká príprava aj pre začiatočníkov.
Krátky čas prípravy a varenia.
Bez konzervačných látok, farbív a zvýrazňovačov chuti.
Žiadne zvyšky.
Špeciálny konečný výsledok.
v balení je QR kód, po naskenovaní si môžete pozrieť aj videorecept.


Návod na použitie:

Čas prípravy: marinovanie: 30 min., varenie: 15 min.


Balenie obsahuje:
Kokosový krém (200ml)
Sáčky s korením a ryžu:
1. Mletý: koriander, zázvor, cesnak, čili (5g).
2. Ryža Basmati (250g).
3. Celá/ý: škorica, zelený kardamón, klinčeky, bobkový list, rímska rasca (11g).
4. Mletý: zázvor, koriander, kurkuma, list senovky gréckej (10g).
5. Mleté ​​kešu oriešky (12g)


K tomu pridáte:
3 lyžice oleja.
400g tofu.
1 stredne veľkú cibuľu.
140g jogurtu.
šťavu z polovice citróna.
80g paradajkovej omáčky (pretlak).


Postup

1. Príprava: tofu pokrájame na stredne veľké kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno. Otvoríme paradajkový pretlak.
2. Marinovanie:
Zmiešajte obsah sáčku/zmes korenia číslo 1. s vegán jogurtom. Nakrájané tofu dáme do misky, zalejeme jogurtovou marinádou, zamiešame a necháme odpočívať v chladničke 30 minút.
3. Príprava Basmati ryže:
ryžu dáme do hrnca (sáčok č.2), zalejme 560ml vody, osolíme. Vodu privedieme kvaru na vysokej teplote. Potom oheň celkom zmiernime, hrniec zakryjeme a ryžu uvaríme. NE miešame! Keď sa voda z ryže vyvarí oheň vypneme a hrniec stale uzavrety nechame stat 10 minut.
4. Príprava Tikka masala omačky:
Na panvici na strednom ohni rozohrejeme olej, vysypeme obsah sáčku/zmes korenia číslo 3., zamiešame a hneď  pridáme nakrájanú cibuľu a opekáme do zlatista a pridáme k nej obsah sáčku/zmes korenia číslo 4. , paradajkový pretlak, namarinované tofu aj s marinádou a šťavu z polovice citróna.  Podľa chuti osolíme, pridáme kokosový krém a obsah sáčku číslo 5.(kešu), varíme 10 - 15 minút. Omáčka by mala byť hustá ako prívarok, v prípade potreby dolejeme trochu vody. Podávame s uvarenou ryžou. 

Tip: Pri podávaní môžeme ozdobiť lístkami čerstvého koriandra.


Zloženie: 250g ryža Basmati, 200ml kokosový krém (kokosová dužina 88,9%, voda, stabilizátory: xantánová guma, guarová guma, karagenan), sáčok č. 1: 6g zmes korenia (koriander, zázvor, cesnakový prášok, čili), sáčok č. 3: 11g zmes korenia (škorica, rímska rasca, zelený kardamón, klinčeky, bobkový list), sáčok č. 4: 10g zmes korenia (zázvor, koriander, kurkuma, list senovky gréckej), sáčok č. 5: 12g (kešu oriešky).


Výživová hodnota v 100g basmati ryže:
Energia: 1506kJ / 360kcal
Tuky: 3,0g (z toho nasýtené: 0,0g)
Sacharidy: 80,0g (z toho cukor: 0,0g)
Vláknina: 8,0g
Bielkoviny: 10,0g
Soľ: 0,0g


Výživová hodnota v 100ml kokosovom kréme:
Energia: 1037,2kJ / 247,7kcal
Tuky: 24,0g (z toho nasýtené: 21,0g)
Sacharidy: 5,9g (z toho cukor: 2,9g)
Vláknina: 8,0g
Bielkoviny: 2,0g
Soľ: 0,24mg

Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)


Alergény: kešu oriešky. Vyrobené v závode, ktorý spracováva zeler, rôzne orechy, horčičné a sezamové semienka.


Skladovanie: Skladujte na suchom a chladnom mieste.


Krajina pôvodu: HU.

Hmotnosť 0 kg

EAN 5999571630615

Objem 495g


Kette
Kette

Komentáre

Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.


 
 

Loading


DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK