Ponúkame Vám recept na chutné bezlepkové PALEO žemle so zníženým obsahom sacharidov, ktoré aj po niekoľko dní zostanú mäkké. Príprava je naozaj rýchla a jednoduchá.
1. Najprv si dáme zohriať rúru na 200°C. Pripravíme si ingrediencie.
Budeme potrebovať:
100g Szafi Reform Paleo múka pre slané vaľkané, kysnuté cesto
1,5g Himalájska soľ
10g jablčný ocot
15g kokosový olej + 1g na potretie
1 celé vajíčko (M)
100g voda
+ 6g Szafi Reform Paleo múka pre slané vaľkané, kysnuté cesto na pomúčenie dosky.
2. Do vody pridáme ocot a soľ, miešame až kým sa neroztopí, pridáme celé vajíčko a 100g kokosového oleja. Dobre premiešame. Do druhej misky si odvážime múku.
3. Do múky pridáme vymiešané tekuté prísady.
4. Za stáleho miesenia (cca. 2 minúty) vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočinúť 10 minút. (Cesto bude trošku redšie, ale po odpočinutí, získava optimálnu štruktúru). Po tomto čase cesto znovu dôkladne premiesime rukou na pomúčenej doske.
5. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti z ktorých vytvarujeme žemle s priemerom cca. 9 cm. Ukladáme na plech vystlaný papierom a dlaňou zľahka stlačíme, potom vrch potrieme kokosovým olejom.
6. Žemle pečieme pri teplote 200 stupňov 40 - 45 minút. Necháme vychladnúť na mriežke. Upečené sa vám budú zdať príliš tvrdé ale po vychladnutí zmäknú.
7. Z tohto cesta si môžete pripraviť aj mini bagety.
Zdroj: https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/04/szafi-fitt-paleo-pihe-puha-zsemle.html