DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE NAD 80 €

info@herbahouse.sk

0948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty

Ponúkame Vám recept na chutné bezlepkové PALEO žemle so zníženým obsahom sacharidov, ktoré aj po niekoľko dní zostanú mäkké. Príprava je naozaj rýchla a jednoduchá.

 

1. Najprv si dáme zohriať rúru na 200°C. Pripravíme si ingrediencie.
Budeme potrebovať:
100g Szafi Reform Paleo múka pre slané vaľkané, kysnuté cesto
1,5g Himalájska soľ
10g jablčný ocot
15g kokosový olej + 1g na potretie
1 celé vajíčko (M)
100g voda
+ 6g Szafi Reform Paleo múka pre slané vaľkané, kysnuté cesto na pomúčenie dosky.

 

paleo zemle 1

 

2. Do vody pridáme ocot a soľ, miešame až kým sa neroztopí, pridáme celé vajíčko a 100g kokosového oleja. Dobre premiešame. Do druhej misky si odvážime múku.

paleo zemle 2

 

3. Do múky pridáme vymiešané tekuté prísady.

paleo zemle 3

 

4. Za stáleho miesenia (cca. 2 minúty) vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočinúť 10 minút. (Cesto bude trošku redšie, ale po odpočinutí, získava optimálnu štruktúru). Po tomto čase cesto znovu dôkladne premiesime rukou na pomúčenej doske.

paleo zemle 4

 

5. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti z ktorých vytvarujeme žemle s priemerom cca. 9 cm. Ukladáme na plech vystlaný papierom a dlaňou zľahka stlačíme, potom vrch potrieme kokosovým olejom.

paleo zemle 5

 

6. Žemle pečieme pri teplote 200 stupňov 40 - 45 minút. Necháme vychladnúť na mriežke. Upečené sa vám budú zdať príliš tvrdé ale po vychladnutí zmäknú.

paleo zemle 6

 

7. Z tohto cesta si môžete pripraviť aj mini bagety.

paleo zemle 7

 

Zdroj: https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/04/szafi-fitt-paleo-pihe-puha-zsemle.html


DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK