DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE NAD 80 €

info@herbahouse.sk

0948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



Naturgold Bio Špaldové otruby (200g)

Kód produktu: 19003

(0 hodnotení)



1.35 € s DPH1.13 € bez DPH

Vypredané

Dostupnosť: Vypredané

Pšeničné špaldové otruby sú zdrojom nerozpustnej vlákniny. Práve tento typ nerozpustnej vlákniny má vynikajúci účinok na naše črevá. Pšeničné špaldové otrúby zrýchľujú prechod potravy tráviacim traktom, zadržujú dráždivé a jedovaté látky, cholesterol, žlčové soli a karcinogénne látky, ktoré sa nachádzajú v tráviacom trakte a zvyšujú ich vylučovanie.
Obsahujú fytáty: Fytáty sú zásobnou formou fosforu, ktorá sa v rastlinách viaže na vlákninu. Fytáty čiastočne viažu železo, zinok a vápnik a zhoršujú ich vstrebávanie v črevách. Ak však celozrnné potraviny varíme, klíčime alebo v nich prebehne kvasný proces, nastane rozklad fytátov a dostupnosť minerálov sa výrazne zlepší.
Špaldové otruby obsahujú veľa proteínov, tukov, množstvo vitamínov skupiny B a dôležitých minerálov, majú pred inými otrubami veľkú prednosť v tom, že obsahujú najviac fosfátov potrebných pre výživu nervov. V tom spočíva ich silný liečebný účinok na nervovú sústavu.

Kedy nie je vhodné užívať otruby: Otruby obsahujú tvrdý lignín, ktorý môže narušiť sliznicu čriev. Užívanie otrúb preto nie je vhodné pri zápale čriev a podráždených črevách.


Použitie: do jogurtov, kaše, prídavok do pečiva, múčnikov, pri pečení treba miešať s inými múkami. 


Zloženie: 100% Bio pšeničné špaldové otruby z ekologického poľnohospodárstva.


Výživová hodnota v 100 g výrobku:
Energia: 1425Kj / 342kcal
Bielkoviny: 15,0g
Sacharidy: 39,g (z toho cukor: 7,0g)
Tuky: 4,0g ( z toho nasýtené 0,9g)
Vlákniny: 45g
Soľ: 0,0g

Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)


Alergény: lepok.


Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste.


Krajina pôvodu: Maďarsko.

Hmotnosť 0.22 kg

EAN 5999882425993

Objem 200g


Naturgold
Naturgold

Komentáre

Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.


 
 

Loading

DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK