DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE NAD 80 €

info@herbahouse.sk

0948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty

Výnimočne chutná a zdravá šťavnatá mrkvová torta s lieskovými orieškami poteší milovníkov výdatných koláčov - samozrejme bez lepku, bez laktózy a bez bieleho cukru.

 

Suroviny:
400g mrkva
150g pražené lieskové orechy 
80g roztopený kokosový tuk
70g kokosový cukor
60g erythritol
50g mandľová múka
50g ryžová múka
6 ks Vajíčka M
1 ks Bio citrón
1 ČL sóda bikarbóna
1 ČL bezlepkový kypriaci prášok do pečiva
1/2 ČL mletá škorica

Na ozdobu:
Marhuľový lekvár
Horká čokoláda
50g pražené lieskové orechy

Mrkvová torta 1

 

Postup:
1. Rúru predhrejeme na 180°C. Tortovú formu obložíme papierom na pečenie. Na jemnom strúhadle nastrúhame citrónovú kôru. Prekrojíme na polovicu a vytlačíme šťavu. Mrkvu očistíme a nastrúhame. Nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu pridáme k mrkve a zamiešame.

Mrkvová torta 2

 

2. Z lieskových orechov 150g rozmixujeme (pomelieme) a 50g nahrubo posekáme (odložíme na ozdobu). V mise premiešame obidva druhy múky so sódou bikarbónou a práškom do pečiva.

Mrkvová torta 3

 

3. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Najprv vyšľaháme tuhý sneh z bielkov so štipkou soli. Potom žĺtka vymiešame s kokosovým cukrom a erythritolom do peny.

Mrkvová torta 4

 

4. K vyšľahaným žĺtkom postupne pridáme nastrúhanú mrkvu s citrónom, pomleté lieskové orechy, mletú škoricu, roztopený kokosový tuk, zmiešanú zmes múky, ktorú sme si pripravili na začiatku. Varechou premiešame.

Mrkvová torta 5

 

5. Nakoniec pridáme vyšľahané bielka. Teraz už len zľahka niekoľkými menšími pohybmi vymiešame do homogénnej hmoty, bez hrudiek.

Mrkvová torta 6

 

6. Takto pripravené cesto vylejeme do vopred pripravenej papierom vystlatej tortovej formy a pečieme pri 180°C asi 40 - 45 minút. Skúšame špajlou, či je dopečený.

Mrkvová torta 7

 

7. Upečený korpus necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie. Po vychladnutí potrieme marhuľovým lekvárom a ozdobíme roztopenou čokoládou a nasekanými orieškami.

Mrkvová torta 8

 

8. Môžeme podávať s vanilkovým krémom (vanilkové šodó). Dobrú chuť.

Mrkvová torta 9


DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK