Pripravili sme pre Vás tieto výborné bezlepkové a bezlaktózové parížske rožky, navyše bez pridaného cukru.
Na bezlepkové parížske rožky budeme potrebovať:
Cesto:
3PL erythritol
3 bielka
250g mleté vlašské orechy
Krém:
3 žltky
1 celé vajíčko
4PL erythritol
500ml kokosová smotana dobre vychladená, pred šľahaním najmenej 24 - až 48 hodín chladnúť v chladničke
100g kešu orechy (namočené do horúcej vody na 2 hodiny)
2PL želatína
2PL holandské kakao
Poleva:
100g horká čokoláda
100g kakaové maslo
2. Do bielkov vmiešame erythritol a pomleté orechy.
3. Zmesou naplníme cukrárske vrecúško a na papierom vyložený plech striekame rožky.
4. Pečieme v predhriatej rúre cca. 10-12 minút pri 180 stupňoch. Po upečení rožky necháme vychladnúť, potom dáme dole z papiera (keď sú teplé ľahko sa lámu).
5. Pripravíme si kakaový krém: 3 žltky a 1 celé vajíčko s erythritolom a kakaovým práškom šľaháme nad parou 15-20 minút. Necháme vychladiť.
6. Kešu orechy spolu s 2-3 lyžicami kokosovej smotany dobre rozmixujeme.
7. Kokosovú smotanu dobre vyšľaháme. V horúcej vode rozpustíme želatínu, pridáme 2-3 polievkové lyžice vyšľahanej smotany a vymiešame do hladka.
8. Do vychladeného kakaového krému pridáme vyšľahanú kokosovú smotanu, rozmixované kešu orechy, želatínu a dôkladne premiešame.
9. Hotový krém dáme na 1-2 hodiny schladiť do chladničky, potom naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na rožteky. Znova dáme schladiť.
10. Pripravíme si čokoládovú polevu: čokoládu s kakaovým maslom rozpustíme nad parou. (kakaové maslo je najlepšie nastrúhať, aby sa rýchlejšie roztopilo).
Vychladené rožky máčame v rozpustenej čokoládovej poleve (čokoláda by nemala byť príliš horúca, aby sa nám nezačala plnka topiť).
11. Čo poviete, aj podľa Vás vyzerajú chutne? Tak si ich vyskúšajte pripraviť.