DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE NAD 80 €

info@herbahouse.sk

0948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty

Pripravili sme pre Vás tieto výborné bezlepkové a bezlaktózové parížske rožky, navyše bez pridaného cukru.

 

Na bezlepkové parížske rožky budeme potrebovať:

Cesto:

3PL erythritol

3 bielka

250g mleté vlašské orechy

 

Krém:

3 žltky

1 celé vajíčko

4PL erythritol

500ml kokosová smotana dobre vychladená, pred šľahaním najmenej 24 - až 48 hodín chladnúť v chladničke

100g kešu orechy (namočené do horúcej vody na 2 hodiny) 

2PL želatína

2PL holandské kakao

 

Poleva:

100g horká čokoláda

100g kakaové maslo

 

Bezlepkové a bezlaktózové parížske rožky 1

 

2. Do bielkov vmiešame erythritol a pomleté orechy.

Bezlepkové a bezlaktózové parížske rožky 2

 

3. Zmesou naplníme cukrárske vrecúško a na papierom vyložený plech striekame rožky.

Bezlepkové a bezlaktózové parížske rožky 3

 

4. Pečieme v predhriatej rúre cca. 10-12 minút pri 180 stupňoch. Po upečení rožky necháme vychladnúť, potom dáme dole z papiera (keď sú teplé ľahko sa lámu).

Bezlepkové a bezlaktózové parížske rožky 4

 

5. Pripravíme si kakaový krém: 3 žltky a 1 celé vajíčko s erythritolom a kakaovým práškom šľaháme nad parou 15-20 minút. Necháme vychladiť.

Bezlepkové a bezlaktózové parížske rožky 5

 

6. Kešu orechy spolu s 2-3 lyžicami kokosovej smotany dobre rozmixujeme.

Bezlepkové a bezlaktózové parížske rožky 6

 

7. Kokosovú smotanu dobre vyšľaháme. V horúcej vode rozpustíme želatínu, pridáme 2-3 polievkové lyžice vyšľahanej smotany a vymiešame do hladka.

Bezlepkové a bezlaktózové parížske rožky 7

 

8. Do vychladeného kakaového krému pridáme vyšľahanú kokosovú smotanu, rozmixované kešu orechy, želatínu a dôkladne premiešame.

Bezlepkové a bezlaktózové parížske rožky 8

 

9. Hotový krém dáme na 1-2 hodiny schladiť do chladničky, potom naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na rožteky. Znova dáme schladiť.

 Bezlepkové a bezlaktózové parížske rožky 9

 

10. Pripravíme si čokoládovú polevu: čokoládu s kakaovým maslom rozpustíme nad parou. (kakaové maslo je najlepšie nastrúhať, aby sa rýchlejšie roztopilo).

Vychladené rožky máčame v rozpustenej čokoládovej poleve (čokoláda by nemala byť príliš horúca, aby sa nám nezačala plnka topiť).

Bezlepkové a bezlaktózové parížske rožky 10

 

11. Čo poviete, aj podľa Vás vyzerajú chutne? Tak si ich vyskúšajte pripraviť.

Bezlepkové a bezlaktózové parížske rožky 11


DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK