Zaujímavá exotická kombinácia chutí, ananás, kuracie mäso, aromatický kokosový krém a zázvor určite priláka do kuchyne celú rodinu.
Ingrediencie:
400g kuracie prsia
2dl kokosová smotana
1 ananásový kompót konzerva
1 ks cibuľa
1PL strúhaný zázvor
2PL sójová omáčka
2ČL tapiokový škrob
2PL slnečnicový olej
podľa chuti soľ
1. Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme do sklovita na oleji.
2. Pridáme na rezančeky nakrájané mäso a rýchlo opečieme, tak aby sa nám stiahlo a pustilo vlastnú šťavu.
3. Zalejeme 1dl ananásovou šťavou, pridáme sójovú omáčku, zázvor, ananásové kocky, podľa potreby vodu. dusíme pod pokrievkou do mäkka.
4. Nakoniec pridáme v 1dl ananásovej šťave rozmiešaný tapiokový škrob a kokosovú smotanu. Necháme prejsť varom. Ochutnáme a podľa chuti pridáme soľ.
5. Podávame s ryžou, alebo cestovinami. Dobrú chuť!