Cheesecake je veľmi obľúbený koláč a chutí výborne, aby sa ho nemuseli vzdať ani celiatici a tí ktorí trpia intoleranciou laktózy som Vám priniesla bezlepkovú-bezlaktózovú variantu chutného citrónového cheesecaku.
1. Na citrónový cheesecake budeme potrebovať:
Korpus:
200g bezlepkové sušienky
Plnka:
800g smotanová nátierka
3 celé vajcia
1 žltok
1 PL stevia
2 PL erythritol
1 PL ryžová múka
1 Bio citrón - kôra aj šťava
2. Rúru dáme zohriať na 180 °C. Sušienky rozdrvíme takmer na prach, zalejeme rozpusteným kokosovým tukom, poriadne premiešame.
3. Túto hmotu natlačíme rukami na dno okrúhlej formy (s priemerom 24-26 cm) vystlatej papierom na pečenie. Formu zabalíme alobalom, lebo môže sa stať že tuk ešte pustí. Sušienkový korpus dám zapiecť do trúby na 7-8 min. 180°C. Potom ho necháme vychladnúť.
4. Nátierky vyšľaháme so sladidlami a nakoniec postupne a pomaly pridávame vajcia (pridáme vajce počkáme kým sa premieša pridáme druhé atď.). Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Nalejeme do formy na vychladenú sušienkovú zmes.
5. Dáme do predhriatej rúry. Pečieme na vodnom kúpeli 160-170 °C cca 50 - 60 minút (riaďte sa svojou rúrou). Cheesecake je hotový, keď sú okraje pevné, ale v strede ešte trasie ako želatína. Po upečený necháme pootvorenú rúru a necháme to tak vychladnúť 2 hodiny. Potom preložíme do chladničky, najlepšie na celú noc, aby bol pred servírovaním tuhý.
6. Dobre vychladnutý citrónový cheesecake podávame poliate teplou omáčkou z ovocia. Dobrú chuť!