DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE NAD 80 €

info@herbahouse.sk

0948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty

Cheesecake je veľmi obľúbený koláč a chutí výborne, aby sa ho nemuseli vzdať ani celiatici a tí ktorí trpia intoleranciou laktózy som Vám priniesla bezlepkovú-bezlaktózovú variantu chutného citrónového cheesecaku.

 

1. Na citrónový cheesecake budeme potrebovať:

 

Korpus:

200g bezlepkové sušienky

80g roztopený kokosový tuk

 

Plnka:

800g smotanová nátierka

3 celé vajcia

1 žltok

1 PL stevia

2 PL erythritol

1 PL ryžová múka

1 Bio citrón - kôra aj šťava

 

Citrónový cheesecake bezlepkový bezlaktózový

 

2. Rúru dáme zohriať na 180 °C. Sušienky rozdrvíme takmer na prach, zalejeme rozpusteným kokosovým tukom, poriadne premiešame.

 

Citrónový cheesecake bezlepkový bezlaktózový

 

3. Túto hmotu natlačíme rukami na dno okrúhlej formy (s priemerom 24-26 cm) vystlatej papierom na pečenie. Formu zabalíme alobalom, lebo môže sa stať že tuk ešte pustí. Sušienkový korpus dám zapiecť do trúby na 7-8 min. 180°C. Potom ho necháme vychladnúť.

 

Citrónový cheesecake bezlepkový bezlaktózový

 

4. Nátierky vyšľaháme so sladidlami a nakoniec postupne a pomaly pridávame vajcia (pridáme vajce počkáme kým sa premieša pridáme druhé atď.). Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Nalejeme do formy na vychladenú sušienkovú zmes.

 

Citrónový cheesecake bezlepkový bezlaktózový

 

5. Dáme do predhriatej rúry. Pečieme na vodnom kúpeli 160-170 °C cca 50 - 60 minút (riaďte sa svojou rúrou). Cheesecake je hotový, keď sú okraje pevné, ale v strede ešte trasie ako želatína. Po upečený necháme pootvorenú rúru  a necháme to tak vychladnúť 2 hodiny. Potom preložíme do chladničky, najlepšie na celú noc, aby bol pred servírovaním tuhý.

 

Citrónový cheesecake bezlepkový bezlaktózový

 

6. Dobre vychladnutý citrónový cheesecake podávame poliate teplou omáčkou z ovocia. Dobrú chuť!

 

Citrónový cheesecake bezlepkový bezlaktózový


DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK