Máte chuť na niečo sladké, no nechce sa vám piecť. Pripravte si výbornú, nepečenú, bezlepkovú, bezlaktózovú roládu z tých najlepších a najobľúbenejších surovín, ktorými sú kakao a kokos.
1. Ingrediencie:
Cesto:
200g sušené kokosové mlieko
2PL kakaový prášok
2PL erythritol (alebo podľa chuti aj viac)
50g kokosový tuk
2-3 PL kokosová smotana
Plnka:
4dl kokosová smotana
2PL erythritol (alebo podľa chuti aj viac)
1PL kokosový tuk
2PL tapiokový škrob
80g strúhaný kokos

2. Kokosové sušené mlieko, kakaový prášok a erythritol dôkladne premiešame, aby v zmesi neostali hrudky.

3. Pridáme kokosový tuk a pomaly kokosovú smotanu. Pomaly preto, aby cesto nebolo ani suché a nemôže sa ani lepiť na ruky. Ak cesto nemáme stále v kope, pridáme trochu teplej vody, aby nám vznikla pevná hmota.

4. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme postáť v chladničke cca 10 - 15 minút.

5. Medzitým pripravíme plnku. Kokosovú smotanu nalejeme do hrnca, pridáme erythritol a tapiokový škrob, dobre rozmiešame a na miernom ohni uvaríme hustú želatínovú kašu.

6. Necháme trochu vychladnúť a primiešame kokosový tuk.

7. Nakoniec pridáme strúhaný kokos a dôkladne premiešame.

8. Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme ho medzi dvoma fóliami na plát hrubý cca 5mm.

9. Vrchnú fóliu odstránime z rozvaľkaného cesta a natrieme kokosovou plnkou.

10. Pomaly zrolujeme a necháme stuhnúť v chladničke asi 2 hodiny. Pred servírovaním ju posypeme kokosom.

11. Prajeme dobrú chuť.



































