Naturbit It´s us Kate´s Low Carb Mix Bezlepková múčna zmes na kváskový chlieb (500g)
Kód produktu: 57190
Dostupnosť: 1 - 4 dní
Bezlepková múčna zmes so zníženým obsahom sacharidov na prípravu chleba a rôzných druhov slaných pečív bez pridávania droždia. Na základe receptúry možno z tejto múčnej zmesi upiecť chlieb s obsahom sacharidov zníženým o 30% oproti tradičným chlebom. Múčna zmes je určená pre osoby s neznášanlivosťou lepku, vyrobená z bezlepkových a bezpšeničných surovín.
Bez lepku.
Bez pšenice.
Bez mlieka.
Bez pridaného cukru.
Obsahuje prirodzene sa vyskytujúce cukry.
Obsah balenia vystačí na prípravu cca 2 bochníkov po 370g - pripraveného podľa receptu uvedeného v návode.
Táto múčna zmes obsahuje pomaly sa vstrebávajúce, bezlepkové obilniny a je veľmi bohatá na vlákninu. Vzhľadom na obsah vlákniny však viaže pomerne veľa vody, takže vnútro môže byť mierne vlhšie. To prispieva k tomu, že dokonale mäkučký chlieb si môžeme vychutnať aj po dvoch dňoch.
Príprava kváskového chleba:
Ingrediencie:
230g perlivá voda
12g čerstvo vylisovaná citrónová šťava
8g olivový olej
210g múčna zmes na kváskový chlieb + 1 lyžička na vrch.
Príprava:
Do misky pridáme perlivú vodu, čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu a olivový olej a premiešame. Pridáme múčnu zmes a rýchlymi pohybmi vymiesime jednotné cesto. Cesto necháme 10 minút odpočívať pri izbovej teplote. Po oddýchnutí cesto rukami trochu prepracujeme a rozvaľkáme na 0,5cm hrubý obdĺžnik. Zrolujeme obdĺžnik a vytvarujeme z neho chlieb alebo bochník, potom ho vyrovnáme na hrúbku 5cm. Vrch posypeme trochou múčnej zmesi a je veľmi dôležité ostrým nožom alebo čepeľou vrch na niekoľkých miestach hlboko narežeme. Vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C, pečieme v teplovzdušnej rúre 60 minút. Chlieb necháme vychladnúť na mriežke až po vychladnutí krájame.
Tipy na získanie dobrého chleba:
1. Tekuté ingrediencie dôkladne premiešame.
2. Cesto nie je potrebné miesiť dlho, stačí miesiť, kým nevznikne homogénne cesto.
3. Pre štruktúru chleba je veľmi dobré, ak sa pred tvarovaním vyvaľkáme a zrolujeme.
4. Vytvarovaný chlieb tvarujeme do výšky 5cm, aby sa v ňom tekutina mohla odpariť na väčšej ploche.
5. Pred pečením je dôležité vrch na niekoľkých miestach hlboko narezať ostrým nožom alebo čepeľou. To tiež uľahčuje odparovanie vody.
Zloženie: tapiokový škrob, bambusová vláknina, prosná múka, sušené ryžové droždie 5%, hnedá ryžová múka, vláknina psyllium, čakankový inulín 4%, jedlá soľ, objemové činidlo (uhličitany sodné), antioxidant (kyselina askorbová), regulátor kyslosti (kyselina citrónová).
Výživová hodnota v 100g výrobku:
Energia: 1235Kj / 294kcal
Tuky: 1,0g (z toho nasýtené: 0,2g)
Sacharidy: 53,1g (z toho cukor: 0,4g)
Vlákniny: 30,3g
Bielkoviny: 2,8g
Soľ: 2,7g
Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)
Skladovanie: Skladujte na suchom, tmavom a chladnom mieste.
Krajina pôvodu: Maďarsko.
Hmotnosť 0.5 kg
EAN 5999568625198
Objem 500g
Komentáre
Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.