Dénes Natura Špaldové otruby (400g)
Kód produktu: 103888
Dostupnosť: 1 - 4 dní
Špaldové otruby sú zdrojom nerozpustnej vlákniny. Vláknina tvorí viac ako 40% celého ich obsahu a skladá sa z celulózy, hemicelulózy a lignínu. Práve tento typ nerozpustnej vlákniny má vynikajúci účinok na naše črevá. Pšeničné otrúby zrýchľujú prechod potravy tráviacim traktom, zadržujú dráždivé a jedovaté látky, cholesterol, žlčové soli a karcinogénne látky, ktoré sa nachádzajú v tráviacom trakte a zvyšujú ich vylučovanie.
Obsahujú fytáty: Fytáty sú zásobnou formou fosforu, ktorá sa v rastlinách viaže na vlákninu. Fytáty čiastočne viažu železo, zinok a vápnik a zhoršujú ich vstrebávanie v črevách. Ak však celozrnné potraviny varíme, klíčime alebo v nich prebehne kvasný proces, nastane rozklad fytátov a dostupnosť minerálov sa výrazne zlepší.
Špaldové otruby obsahujú veľa proteínov, tukov, množstvo vitamínov skupiny B a dôležitých minerálov.
Špaldové otruby majú pred inými otrubami veľkú prednosť v tom, že obsahujú najviac fosfátov potrebných pre výživu nervov. V tom spočíva ich silný liečebný účinok na nervovú sústavu.
Kedy nie je vhodné užívať otruby: Otruby obsahujú tvrdý lignín, ktorý môže narušiť sliznicu čriev. Užívanie otrúb preto nie je vhodné pri zápale čriev a podráždených črevách. Pšeničné otruby by nemali používať ľudia, ktorí majú alergiu na pšeničné klíčky. V prípade akútnych ochorení žalúdka, pečene a pankreasu odstráňte otruby z potravy.
Použitie: Vhodné je pridávať ich do múky pri pečení, do jedál alebo do jogurtov, ktorému dodajú viac vlákniny.
Zloženie: 100% špaldové otruby.
Výživová hodnota v 100g výrobku:
Energia: 1358Kj / 321kcal
Bielkoviny: 16,3g
Sacharidy: 56,2g (z toho cukry: 5,9g)
Tuky: 3,4g (z toho nasýtené: 0,8g)
Soľ: 0,03g
Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)
Alergény: lepok. Môže obsahovať stopy arašidov a sezamu.
Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Krajina pôvodu: Maďarsko.
Hmotnosť 0.4 kg
EAN 5997848516891
Objem 400g
Komentáre
Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.