DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE NAD 80 €

info@herbahouse.sk

0948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



Biorganik Nakličovacia nádoba plastová (3250ml)

Kód produktu: 101009

(0 hodnotení)



7.05 € s DPH5.88 € bez DPH

Dostupnosť: 1 - 4 dní

Zdravé klíčky si môžete vypestovať sami pomocou nakličovacej nádoby. Na nakličovanie používajte len semená určené pre potravinárske účely, najlepšie z ekologického poľnohospodárstva. Bez BPA.

 

Použitie: na naklíčenie semien. Nakličovacia nádoba je vyrobená z odolného plastu. Umožňuje pohodlné a rýchle nakličovanie semien. Nádobu so semienkami stačí opláchnuť vodou ráno a večer. 

 

Praktické kroky klíčenia:

• Klíčky sa vyvinú v nádobe na klíčenie, ak sa o ne denne staráte a polievate.

• Odmerajte príslušné množstvo klíčkov a vložte ich do nádoby.

• Naplňte nádobu vodou a prikryte ju utierkou. Pre menšie semená udržujte nádobu prikrytú 4-6 hodín a pre väčšie semená až 12 hodín. Večerné namáčanie semien môže byť pre tento proces ideálne, v noci získate tmavý efekt.

• Po určenom čase namáčania semená opláchnite a vodu zlejte. Potom otočte fľašu tak, aby semená správne priľnuli k vnútornej strane fľaše a umožnili im voľný prístup k vzduchu a svetlu. Fľašu umiestnite pod 45-stupňovým uhlom, aby ste zabezpečili správne vetranie semien.

• Najlepšie klíčky získate, ak semená dvakrát denne prepláchnete vodou – ráno a večer – a potom nádobu rovnakým spôsobom vrátite späť na 45 stupňov. Počas oplachovania sa odstraňuje vedľajší produkt /nepotrebné semená/. V dňoch 3. -4. od prvého dňa, ak nádobu na klíčenie úplne naplníte vodou a odskrutkujete vrchnák, môžu nepotrebné semená, ktoré nevyklíčili, odísť, takže získate čistejšie klíčky.

• Po niekoľkých dňoch – v závislosti od semena – môžete zberať.

• Klíčky môžete jesť čerstvé a uchovávajú si čerstvosť niekoľko dní, keď sú uložené v chladničke.


Materiál: polystyrol.

 
Krajina pôvodu: Maďarsko.

Hmotnosť 0.15 kg

EAN 5999559313028

Objem 3250ml / 1ks


Biorganik
Biorganik

Komentáre

Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.


 
 

Loading

DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK