Biorganik Bio raž (500g)
Kód produktu: 18664
Dostupnosť: 1 - 4 dní
Raž patrí medzi základné chlebové obilniny. je bohatá na vitamíny skupiny B, E, niacín a obsahuje minerálne látky horčík, draslík, vápnik, železo, síra a fosfor. Takisto je bohatá na rastlinné látky, napr. lignany. Raž má nižší obsah lepku a preto výrobky z nej sú ťažšie a hutnejšie.
Použitie: Raž je veľmi vhodná na nakličovanie. Naklíčené zrná sú sviežejšie a šťavnatejšie v porovnaní so pšenicou. Raž môžete zomlieť na múku a použiť napríklad na prípravu chleba alebo kaše. Je vhodná ako príloha samotná, alebo v kombinácii s ryžou, do mäsových aj zeleninových zmesí, výborná je napríklad s opraženou cibuľkou a so zeleninou.
Príprava: raž umyjeme a necháme ju namočiť na celú noc (1:3 raž/voda). Potom dáme variť v tej istej vode, v ktorej sa namáčala. Osolíme a varíme na strednom ohni cca. 50-60 minút, necháme odstáť 10 minút.
Zloženie: Bio raž z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Výživová hodnota v 100g výrobku:
Energia: 1385Kj / 328kcal
Bielkoviny: 10,0g
Sacharidy: 61,0g (z toho cukry: 1,0g)
Tuky: 2,0g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,0g)
Vláknina: 13,0g
Soľ: 0,01g
Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)
Alergény: Lepok. Výrobok sa vyrába v závode, ktorý spracováva sóju, lepok, zeler, horčicu a sezam.
Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Krajina pôvodu: Rakúsko.
Hmotnosť 0.5 kg
EAN 5999559310898
Objem 500g
Komentáre
Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.