DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE NAD 80 €

info@herbahouse.sk

0948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



Fitodry čaj Benedikt lekársky (50g)

Kód produktu: 17888

(0 hodnotení)



1.50 € s DPH1.25 € bez DPH

Dostupnosť: 1 - 4 dní

Benedikt lekársky patrí medzi veľmi známe byliny a v minulosti bol považovaný za univerzálny liek, tzv. všeliek. Jeho použitie je známe už od 16. storočia a viaceré jeho liečivé účinky poznajú ľudia prakticky po celom svete. Má viacero zaujímavých ľudových názvov, napríklad horký bodliak, zajačie oko alebo ostropes. Najčastejšie rastie bylina na slnečných pôdach a obsahuje viacero zaujímavých látok s veľmi pozitívnym účinkom, napríklad horčíny, silice a triesloviny.


Účinky: Používa sa na zlepšenie trávenia a proti nadúvaniu. Podporuje trávenie, povzbudzuje nervovú činnosť, napomáha látkovej premene. Používa sa pri chorobách pečene a žlčníka. Podporuje vylučovanie žalúdočných štiav a žlče. Má aj antibakteriálne účinky. Urýchľuje hojenie hnisavých rán a vyrážok. V rámci vonkajšieho použitia sa používa Benedikt lekársky najčastejšie na čistenie rôznych rán a vriedkov, ako sceľujúci prostriedok na drobné poranenia, ktorý urýchľuje zastavenie krvácania a obnovu kožných buniek. V rámci antivírusového pôsobenia sa používa napríklad aj na pásový opar, kedy sa postihnuté miesta potierajú odvarom alebo záparom. Viacero skúseností tiež ukazuje veľmi dobré využitie v prípade hemoroidov, konkrétne na sedacie kúpele, kedy sa z byliniek pripravuje odvar, tinktúra alebo zápar. Veľmi dobre pôsobí aj na rôzne kožné choroby, ako napríklad lupienku, Bércové vredy, ekzémy a podobne.Pri nadmernom vonkajšom využití sa môže niekedy vyskytnúť alergická reakcia pokožky.


Príprava a použitie:
Čaj: 1 čajovú lyžičku sušených listov zaliať horúcou vodou, lúhovať 10 min. Pije sa 2 krát denne medzi hlavnými jedlami.
Nálev na vonkajšie použitie: 1 lyžička podrvených lístkov, 8 dcl vody miešajte a nechajte lúhovať. Ideálne na rany, vredy a iné kožné ochorenia.


Zloženie: Jednozložkový bylinný čaj - Benedikt lekársky (Cnicus benedictus) - sypaný.


Skladovanie: Skladujte na chladnom, tmavom a suchom mieste. Doporučuje sa skladovanie vo vzduchotesne uzatvorených nádobách.

Alergény: výrobok bol  vyrobený v  závode, ktorý spracováva horčičné semená a zeler.


Upozornenie: Tento produkt bol uvedený na trh ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

Hmotnosť 0.05 kg

EAN 5999550221308

Objem 50g


Fitodry
Fitodry

Komentáre

Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.


 
 

Loading


DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK