Herbária Šunkový pác (200g)
Kód produktu: 13708
Dostupnosť: 1 - 4 dní
Zmes korenia na pác domácej šunky.
Príprava domácej šunky (na 30kg čerstvého mäsa): Polovicu balenia 100g zmesi na pác dobre premiešame s 3kg kuchynskej soli. Touto zmesou vykostené mäso dobre nasolíme a necháme v chlade 5 -6 dní. Každý deň mäso obraciame. Na 6 deň si uvaríme nálev druhú polovicu koreniacej zmesi uvaríme v 6 litroch vody, necháme vychladnúť. Dusičnan draselný nepridávame, pretože zmes už obsahuje povolené množstvo draselnej soli! Do vychladnutého nálevu dáme mäso. Nálevu musí byť dostatočné množstvo, tak aby mäso bolo ponorené vo vode. Močíme v chlade 7-9 dní. Každý deň ho obraciame. Keď je mäso dobre vymočené, tak ho z nálevu vyberieme a zavesíme na chladné miesto na 2 dni až potom dáme vyúdiť. Udíme 2-3 dní. Počas doby údenia v záujme ešte lepšej arómy môžeme na pahrebu pridať denne za 1-2 hrste borievky. Vyúdenú šunku môžme aj zmraziť a podľa potreby zužitkovať.
Tip: do nálevu môžeme pridať bobkový list, cesnak alebo nové korenie podľa chuti.
Zloženie: koriander, borievka (jalovec), konzervačné látky: dusičnan draselný; dúška tymianová, bazalka, saturejka záhradná, majorán záhradný, rasca. Upravované ionizačným žiarením.
Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Krajina pôvodu: EU.
Hmotnosť 0.2 kg
EAN 5997005327247
Objem 200g
Komentáre
Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.