DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE NAD 80 €

info@herbahouse.sk

0948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



Mama čaj Lopúch väčší – koreň (50g)

Kód produktu: 16302

(0 hodnotení)



2.05 € s DPH1.71 € bez DPH

Dostupnosť: 1 - 4 dní

Lopúch je dvojročná rastlina z čeľade astrovitých, a na našom území patrí medzi najväčšie liečivé rastliny, ktorá rastie takmer všade, no my jej málokedy venujeme pozornosť.
Obsahuje množstvo prospešných látok, kvôli ktorým môžeme o ňom hovoriť ako o liečivej rastline. Patria sem proteíny, inulín, polysacharidy, silice, glykosid arkciín, horčíny, bielkoviny, živice, kyselina palmitová a stearová, tuky, sulfáty a fosfáty vápnika, draslíka a horčíka. V listoch sa okrem toho nachádza tiež kyselina askorbová. V Japonsku sa lopúch pestuje ako kultúrna liečivá bylina. Mladé listy sa pridávajú do šalátov alebo polievok. Jednoročné korene sa zase jedia surové, varené alebo pečené, ako náhrada zemiakov. Lopúchom nahrádzajú koreňovú zeleninu ako je mrkva, petržlen. Koreňmi lopúcha z mladých listov si pripravia povzbudzujúce šťavy, ktorých pitím si dôkladne čistia krv a krvný systém..


Príprava a dávkovanie:
Čaj: 1 lyžicu čaju (2-3g), zalievame 2-3 dl vriacou vodou, varíme 4-5 minút a po precedení podávame. Odporúča sa piť po dúškoch 1-2 krát denne, po dobu dvoch týždňov.
Kúpeľ: Na kúpeľ sa používa odvar zo 100-200g koreňa, ktorý sa uvarí v 3 litroch vody a vleje sa celý do kúpeľa.
Extrakt: Na 1 liter frankovky (Alpy) dáme 400 g sušeného rozdrveného koreňa. Zmes necháme 4 týždne lúhovať v uzavretej nádobe a každý deň ju pretrepeme. Potom sa prefiltruje, zmieša s rovnakým dielom vody a potierajú sa miesta s uhrami a vynikajúco pomáha na liečenie akné.
Ak extrakt nezmiešame s vodou, môžeme si ním priamo masírovať boľavé kolená a kĺby. Neriedený pomáha aj pri reumatizme.


Zloženie: Bylinný čaj sypaný - Lopúch väčší – koreň (Bardannae radix)


Skladovanie: Skladujte na chladnom, tmavom a suchom mieste.


Krajina pôvodu: Maďarsko. 

 

 

Hmotnosť 0.05 kg

EAN 5998534500187

Objem 50g


Mama
Mama

Komentáre

Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.


 
 

Loading


DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK