DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE NAD 80 €

info@herbahouse.sk

0948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



Natural Ghí - prepustené maslo (400g)

Kód produktu: 55773

(0 hodnotení)



17.05 € s DPH14.21 € bez DPH

Dostupnosť: 1 - 4 dní

Podľa ajurvédy ghí, po slovensky prepustené maslo sa používa na varenie, smaženie, pečenie rovnako ako maslo, olej či bravčová masť ale má omnoho lepšie vlastnosti. Má vyššiu tepelnú stabilitu, vydrží do 250°C pretože sú mastné kyseliny stabilné aj pri vysokých teplotách, čiže sa rýchlo neprepáli ako klasické maslo.
Prepustené maslo je zdrojom dôležitých živín, nazýva sa i topené alebo prečistené maslo a jeho účinky stáročia využíva ajurvéda. Prepustené maslo je dobrým zdrojom energie s viacerými priaznivými účinkami na zdravie.
Ghí obsahuje mastné kyseliny s krátkym reťazcom (Omega-3 a Omega-9), ktoré stimulujú tvorbu žalúdočných kyselín a napomáhajú tak tráveniu. V pečeni sa potom rýchlo mení na potrebnú energiu, čo ocenia najmä športovci.
Je bohaté na vitamíny rozpustné v tukoch A, D, E a K. Jedna polievková lyžica ghí masla denne poskytne 15 percent dennej potreby vitamínu A.


Ghí je vyrábané z mlieka z českých fariem, ktoré sa pri starostlivosti o svoju pôdu a kravičky obídu bez pesticídov, priemyselných hnojív, alebo iných chemikálií. Pri jeho výrobe sa nepoužíva umelých dochucovadiel, farbív ani arómu, takže zákazník dostane ghí naozaj v jeho prirodzenej farbe, chuti a vôni.


Použitie: Ghí možno použiť v teplej kuchyni všade tam, kde by ste použili akýkoľvek iný tuk, na varenie, pečenie aj smaženie. Možno ním nahradiť všetky margaríny a maslo pri pečení múčnikov. Môžete ho aj iba tak namazať na chlieb.
Okrem varenia je toto maslo veľmi prospešné aj pre našu pokožku. Pôsobí protizápalovo a používa sa na liečbu popálenín a opuchov. Eliminuje štiepenie vlasových končekov.


Zloženie: mliečny tuk (99,3%), voda (max. 0,5%).


Výživová hodnota v 100g výrobku:
Energia: 3693Kj / 882kcal
Tuky: 99,0g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 65,0g)
Sacharidy: 0,0g (z toho cukry: 0,0g)
Bielkoviny: 0,0g
Soľ: 0,0g


Alergény: Obsah hlavnej bielkoviny nachádzajúcej sa v mlieku – kazeínu je v tomto masle veľmi nízky, laktózu obsahuje len v minimálnych množstvách (0 - 0,05 g/100 g), a tak je dobre tolerované i ľuďmi, ktorí trpia intoleranciou laktózy.


Skladovanie: v uzatvorenej nádobe na chladnom a tmavom mieste minimálne 12 mesiacov. Pri teplote do 25°C môžete ghí skladovať i mimo chladničky.


Krajina pôvodu: Česká republika.

Hmotnosť 0.4 kg

EAN 8595617904466

Objem 400g


Natural Jihlava
Natural Jihlava

Komentáre

Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.


 
 

Loading


DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK