DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE NAD 80 €

info@herbahouse.sk

0948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



Tündérkert Sušené Slivky (100g)

Kód produktu: 27061

(0 hodnotení)



1.80 € s DPH1.50 € bez DPH

Vypredané

Dostupnosť: 1 - 4 dní

Sušené slivky majú výbornú sladkú chuť, sú vhodnou súčasťou zdravého jedálnička. Rovnako ako ostatné sušené ovocie, aj sušené slivky sú koncentrovaným zdrojom energie, cukrov (fruktózy, glukózy, sacharózy) a živín. Obsahujú antokyanín, ktorý chráni srdce. Sú výborným zdrojom minerálov: vápnika, draslíka, železa, fosforu, medi, mangánu, zinku, a jódu. Obsahujú tiež vitamíny A, C a komplex vitamínov skupiny B. Obsahujú antioxidanty – vitamín E, selén.
Ich konzumáciou získavame celkový denný príjem vlákniny, vitamínov, minerálov a fenolových zlúčenín, stačí, aby ste si dali 100 g sušených sliviek denne. To znamená, že postačí, ak zjete 10 – 12 kúskov za deň. Ak máte slabší žalúdok, alebo iné problémy s trávením, dajte si aspoň polovičnú dávku. Sušené slivky však obsahujú kyselinu šťaveľovú, takže pri konzumácii by mali byť opatrní ľudia trpiaci problémami so žlčníkom a obličkami.


Použitie: Sušené slivky nie sú len výborným snackom pri športe, v škole či v kancelárii, ingrediencií pri pečení či súčasťou stolových zmesí, ale tiež ceneným plodom v ľudovom liečiteľstve. Najznámejší je ľudová rada pri zápche: Päť sušených sliviek namočíme cez noc vo vode a ráno nalačno zjeme a zapijeme vodou zo sliviek.


Výživová hodnota v 100g výrobku:
Energia: 1159Kj / 277kcal
Bielkoviny: 2,3g
Sacharidy: 62,0g (z toho cukor: 54,0g)
Tuky: 0,5g (z toho nasýtené: 0,1g)

Vláknina: 5,7g
Soľ: 0,01g

Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)


Zloženie: slivky, slnečnicový olej, konzervačná látka: sorban draselný, oxid siričitý.

 

Alergény: sorban draselný. Výrobok sa vyrába v závode, ktorý spracováva arašidy, orechy a sezam. Napriek odkôstkovaniu môžu slivky ojedinele obsahovať kôstku alebo jej časť.


Pozor: nevhodné pre malé deti riziko udusenia!


Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste.


Krajina pôvodu: Chile.

Hmotnosť 0.1 kg

EAN 5999881933017

Objem 100g


Tündérkert
Tündérkert

Komentáre

Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.


 
 

Loading


DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK