DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE NAD 80 €

info@herbahouse.sk

0948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



Dr.Chen Stevia sušené listy (20g)

Kód produktu: 30917

(0 hodnotení)



5.95 € s DPH4.96 € bez DPH

Dostupnosť: 1 - 4 dní

Stevia rebaudiana je rastlina pochádzajúca z Brazílie a Paraguaja, má veľmi vysokú sladivosť, je až 250x sladší ako cukor pri nulovej energetickej hodnote. Stevia nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Látky uložené v listoch tejto rastliny vyvolávajú pocit sladkej chuti, preto ju môžu bez problémov používať aj užívatelia s cukrovkou a nahradiť tak umelé sladidlá, ktoré telu neprospievajú. Veľkou výhodou je, že stevia nemá žiadne negatívny vplyvy na organizmus človeka, ako je to u niektorých iných sladidiel. Naopak, obsahuje rad proteínov, vlákniny, minerálov a ďalších látok potrebných pre zdravie človeka. V listoch rastliny stevia sú obsiahnuté tiež karbohydráty, vápnik, draslík, sodík, železo, fosfor, magnézium, zinok, vitamíny A a C.
Stevia je na trhu ponúkaná v mnohých formách, sušené listy sú najčistejšie formou ako steviu užívať. Neobsahujú žiadne iné prídavné látky, a aj keď možno táto stevia nevyzerá tak lákavo ako snehobiely prášok, napriek tomu je forma sušených listov tá najlepšia a najbližšia prírode. Stevia neobsahuje žiadne kalórie a môžete ju preto používať v ľubovoľnom množstve. Jej použitie je vhodné všade tam, kde je potreba niečo dosladiť, má výbornú chuť a spoľahlivo funguje ako kvalitná náhrada cukru. Stevia je úplne bezpečná pri používaní pre deti i dospelých, rýchlo sa stane vaším denným spoločníkom, ktorý vám pomôže udržať si optimálnu váhu bez zbytočného obmedzovania.
Podľa najnovších štúdií sa predpokladá, že stévia má schopnosť napomáhať k stabilizácii hladiny cukru v krvi a účinne pomáhať pri stabilizácii vysokého krvného tlaku. Pomáha tiež regulovať výskyt a množenie škodlivých baktérií a iných infekčných organizmov, napríklad tých, ktoré spôsobujú ochorenia ďasien a vznik zubného kazu. Predpokladá sa jej účinná pomoc pri liečbe kožných problémov ako je akné, dermatitída alebo ekzémy, môže spôsobiť rýchlejšie hojenie rán, urýchľovať hojenie oparov a znižovať výskyt jaziev. Preukázateľne pomáha pri znižovaní únavy a pri zvyšovaní mozgovej aktivity. Účinne podporuje dobré trávenie a má pozitívny vplyv na psychiku človeka.

Stévia je vhodná pre diabetikov, aj pre ľudí, ktorí sú nútení, alebo chcú znížiť príjem cukrov a nevedia sa vzdať sladkostí. Stévia ako náhrada sladkého, poteší chute ale zároveň nezvýši glykemický index.


Použitie: Listy môžete využiť pri sladení nápojov, jogurtov, na varenie, pečenie. 
Stevia sladí mnohonásobne viac ako cukor, preto dávkovanie, ktoré vám vyhovuje, postupne vyskúšajte. Používajte v množstve podľa aktuálnej potreby na dochucovanie nápojov, jedál. Užívanie stevie nie je obmedzené.

Typ: Na sladenie môžete využívať celé listy alebo ich môžete zomlieť napr. v mlynčeku na kávu a takto získate jemný prášok Stévie.
Môžete pripraviť aj roztok zo Stévie: do šálky horúcej vody si dajte štvrť šálky lístkov zo Stévie, nechajte vychladnúť, sceďte, takto získaný roztok uskladňujte v chladničke.


Zloženie: 100% Stevia Rebaudiozid Bertoni sušené listy.


Nutričné hodnoty v 100g výrobku:
Energetická hodnota: 0Kj / 0kcal


Skladovanie: Skladujte v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia. Nevystavujte mrazu a vlhkosti.


Upozornenie: Uchovávajte mimo dosahu detí. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Ženy, ktoré sú tehotné alebo sa chystajú otehotnieť, by mali užívanie produktu konzultovať so svojím lekárom.


Krajina pôvodu: Paraguay. Balené v EU.

Hmotnosť 0.02 kg

EAN 5999561420042

Objem 20g


Dr.Chen
Dr.Chen

Komentáre

Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.


 
 

Loading


DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK