DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE NAD 80 €

info@herbahouse.sk

0948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



Natural Ovsené vločky z naklíčeného ovsa (500g)

Kód produktu: 56050

(0 hodnotení)



2.60 € s DPH2.17 € bez DPH

Dostupnosť: 1 - 4 dní

Doprajte si výživné raňajky s energiou, ktoré Vám vydržia až do obedu! Bežne dostupné ovsené vločky sú vyrábané z celého zrna a spracovávané pri teplote presahujúcej 100 °C. Natural ovsené vločky sú z naklíčeného ovsa a potom šetrne namleté, tak aby enzýmy a nutričná hodnota zostala zachovaná.

Semienka ovsa sa nechávajú 3 dni klíčiť, aby sa v nich prebudili životodarné enzýmy a potom sa šetrne usušia tak, aby si zachovali maximum svojich nutričných vlastností a "živosť". Pri klíčení začnú v semienkach prebiehať metabolické procesy, ktoré majú za úlohu poskytnúť dostatok živín rastúcemu organizmu. Aktivujú sa v nich enzýmy, škroby sa premieňajú na cukry, bielkoviny sa štiepia na aminokyseliny, tuky na mastné kyseliny a niekoľkonásobne v nich vzrastie obsah vitamínov. Naklíčením semienok sa tiež výrazne zvýši množstvo železa a horčíka. Najbohatším zdrojom čerstvých životodarných enzýmov, tzv. nutričnou bombou, sú práve naklíčené semienka, orechy, obilniny a strukoviny.

Ovsené vločky sa využívajú najmä ako vynikajúci zdroj energie a podporný prostriedok na nárast svalovej hmoty. Chutné raňajky alebo desiata z ovsených vločiek dodá tiež množstvo dôležitých minerálnych látok - majú vysoký obsah železa, ďalej vápnik, draslík, fosfor, horčík, zinok, meď a mangán.


Použitie: Vločky je možné pridať do polievky, nátierky, plnky alebo si z nich urobiť chutnú kašu. Stačí zaliať vločky (rastlinným) mliekom a nechať chvíľu odstáť. Potom pridáte ďalšie ingrediencie podľa Vašej chuti - čerstvé či sušené ovocie, oriešky, sladidlo, nepražené kakao, škoricu, zázvor... 

Tip: ovsené mlieko (či smotanu) vytvoríte tak, že zalejete vločky vodou a necháte aspoň 2 hodiny (možno aj cez noc) odstáť. Potom zmes rozmixujeme a precedíme cez vrecko na mlieko či plátno. Môžeme pridať nepražené kakao, kokosový cukor, štipku vanilky alebo škoricu.


Zloženie: naklíčené ovsené vločky.


Výživová hodnota v 100g výrobku:
Energia: 1543kJ /369kcal
Bielkoviny: 12,1g
Sacharidy: 65,1g (z toho cukor: 1,0g)
Tuky: 8,4g (z toho nasýtené: 1,3g)
Soľ: 0,01g



Alergény: ovos.


Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste.


Krajina pôvodu: Anglicko, balené: Česká republika.

Hmotnosť 0.5 kg

EAN 8595617907566

Objem 500g


Natural Jihlava
Natural Jihlava

Komentáre

Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.


 
 

Loading


DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK